Մոժոժ խոզի տոտիկների տնական
1,900 AMD per kg
Մոժոժը՝ թթու դրած խոզի տոտիկները, ավանդական հայկական նախուտեստ է՝ յուրահատուկ համով և բույրով: Տնական մոժոժը պատրաստվում է խոզի տոտիկները մանրակրկիտ մաքրելով, մի քանի օր ջրում պահելով, ապա եփելով՝ դափնու տերևի և սև պղպեղի հատիկների հետ: Այնուհետև տոտիկները տեղադրվում են աղաջրի և քացախի լուծույթի մեջ՝ սխտորով, գազարով և կանաչիներով, և թողնում են մարինացվելու 8-10 օր: Այս գործընթացը ապահովում է մոժոժի նրբահամ և յուրահատուկ համային հատկությունները: